Ajokuntosalit nyt ympäri Suomen

Ajokuntosalit nyt ympäri Suomen

Raskaan liikenteen ammattilaiset löytävät nyt Ajokuntosalit lukuisilta Shell-asemilta, tauko- ja saunatilojen yhteydestä. Treenit onnistuvat nyt tauon lomassa ja muun muassa kahvakuulien vahvistamina seuraavilla asemilla.

 • Shell Hämeenlinna Iittala
 • Shell Ii
 • Shell Jämsä
 • Shell Laukaa Lievestuore
 • Shell Pihtipudas
 • Shell Porvoo Kuninkaanportti
 • Shell Raasepori Karjaa
 • Shell Salo Halikko
 • Shell Siilinjärvi
 • Shell Ylöjärvi
 • Shell Äänekoski Hirvaskangas
 • St1 Mäntsälä P

Hae kartalta

Janni Hussin Ajokuntokoulu

Runsas autolla ajaminen ja staattinen istuminen heikentävät lihaksia sekä aiheuttavat niihin jumeja. Seuraavilla videoilla personal trainerina toimiva, fitness-urheilussa menestynyt ja nykyään rallikartanlukija Janni Hussi opastaa, millaisilla liikkeillä erityisesti auton ratissa koetuksella oleva kroppa aukeaa ja vahvistuu. Toivotamme mukavia treenejä sekä tiehyvinvointia jokaiseen ohjaamoon!

Title: Shell Ajokuntosalit – Lonkan ja hartioiden avaus

Duration: 1:42

Description:

Ammattikuljettajille suunnattu kunto-ohjevideo, jossa esitetään liikesarjoja parantamaan heikentyneiden ja jumittuneiden lihasten toimintakykyä.

Videossa kunto-ohjaajana esiintyvä Janni Hussi kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä. Videolla ohjaaja näyttää lämmittelyyn soveltuvan liikesarjan, ja ammattikuljettaja toistaa liikkeet ohjaajan opastamana. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

Shell Ajokuntosalit – Lonkan ja hartioiden avaus. Transcript

[Video footage] Kunto-ohjaaja kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä, ja esittelee lämmittelyyn soveltuvan liikesarjan ensin itse tehden, ja sitten ammattikuljettajaa opastaen. Kaikki tapahtuu kuvitteellisella, keltataustaisella ajokuntosalilla jossa on punaisia kuntoiluvälineitä taustalla. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten. [Dialogue] {The instructor speaking} Tämä liike on erinomainen lonkankoukistajien avaukseen, koska silloin kun me istutaan paljon, meidän lonkankoukistajat on koko ajan pikkusen lyhentyneenä. Ja sama sitten kun ne kädet on siellä ratissa, niin aika paljon hartiat tuppaa kääntymään eteenpäin, niin nyt lähdetään avaamaan näitä kahta. Ja liikehän on tämmöinen. Käydään kuule tänne tämmöiseen lonkankoukistaja-venytysasentoon. Ja tässä on tärkeää, että takapuoli ei kippaa taakse, vaan ikään kuin mietitään, että häntä luu kääntyy tämmöiselle kupille, eli tämmöinen tiltti tulee tuolta lantiosta. Sen jälkeen varpaat osoittaa polven kanssa eteenpäin, kädet samaan suuntaan. Ja tästä lähdetään avaamaan taaimmaisen jalan suuntaan kättä. Katse seuraa mukana. Napa osoittaa niin paljon eteenpäin kuin sunkin mahdollista. Ja palautetaan liike. Ja nyt on Vellu sun vuoro.

{The man speaking} Tämä selvä. {The instructor speaking} Eli lonkankoukistajan venytysasento. Just noin takapuoli tiukkana, kädet eteen ja siitä avaus. Hartialinjassa pysyy kädet, loistavaa. Katse seuraa perässä ja palautetaan. Ja tee toinen vielä. Muistat hengittää samalla ja puhalla ulos. Hyvä. Näitä tehdään kymmenen per puoli. Sillä saa mukavasti veren kiertämään. Vellu, sulla on vielä kahdeksan jäljellä. Hyvä. Loistavaa. Ja vielä. Lantio pysyy tiukkana. Hyvä. [Scene transition]

{video footage} Kamera kuvaa kunto-ohjaajaa keltaisella taustalla. Ohjaaja kertoo katsojalle ohjeita, miten liikkeitä kannattaa tehdä itse.

[Dialogue]

{The instructor speaking} Tee näitä liikkeitä kolme kertaa viikossa, vaikka sun ajotauon on aikana. Ajokuntosalit raskaan liikenteen ammattilaisille löytyy nyt Shell-Asemilta ympäri Suomea.

1. Lonkan ja hartioiden avaus

Erinomainen lämmittely sekä lonkankoukistajien ja olkapäiden avaus, jotka voivat jäykistyä vääriin asentoihin paljosta ajamisesta. Voit tehostaa liikettä venyttämällä vastuskuminauhaa käsissäsi.

2. Hyvää huomenta

Tämä lämmittely auttaa avaamaan takareidet, pohkeet ja pakarat, jotka voivat olla paljon työssään istuvilla kroonisesti jumissa.

Title: Shell Ajokuntosalit – Hyvää huomenta

Duration: 1:15

Description:

Ammattikuljettajille suunnattu kunto-ohjevideo, jossa esitetään liikesarjoja parantamaan heikentyneiden ja jumittuneiden lihasten toimintakykyä.

Videossa kunto-ohjaajana esiintyvä Janni Hussi kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä. Videolla ohjaaja näyttää lämmittelyyn soveltuvan liikesarjan jumppakepillä, ja ammattikuljettaja toistaa liikkeet ohjaajan opastamana. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

Shell Ajokuntosalit – Hyvää huomenta. Transcript

Transcript

[Video footage] Kunto-ohjaaja kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä, ja esittelee lämmittelyyn soveltuvan liikesarjan jumppakepillä ensin itse tehden, ja sitten ammattikuljettajaa opastaen. Kaikki tapahtuu kuvitteellisella, keltataustaisella ajokuntosalilla jossa on punaisia kuntoiluvälineitä taustalla. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

[Dialogue] {The instructor speaking} Kun me istutaan paljon, niin takaketju ja takareidet menevät aika helposti tukkoon ja jumiin. Tällä alkulämmittelyliikkeellä me haetaan pikkusen liikettä sinne takaketjuun. Eli ota keppi, pistä se tonne niskan taakse, ota semmoinen pikkuisen hartiaa leveämpi haara jalkoihin ja täältä lantiosta lähdet kippaamaan ittees eteenpäin, selkä mahdollisimman suorana. Ja tuu noin 90 tai siihen asti, mihin se oma liikkuvuus antaa periksi. Ja kunnolla työnnät hanuria taaksepäin, pää seuraa perässä. Tässä sun ei tarvitse nähdä itseäsi peilistä eikä mistään muualtakaan. Eli pää jatkaa luonnollisesti selän linjaan. Ja Vellu, sinun vuoro.

(The man speaking) Okei. {The instructor speaking} Noin, ja sieltä lähet kippaamaan juurikin näin. Erinomasta, ja palauta lihkeen. Jaa vielä. Tuntuuko takareisissa?

(The man speaking) Tuntuu kyllä. {The instructor speaking} Hyvä. Ja näitä olisi hyvä tehdä semmoinen kymmenen kappaletta, ennen kuin lähdet muiden liikkeiden kimppuun. [scene transition]

{video footage} Kamera kuvaa kunto-ohjaajaa keltaisella taustalla. Ohjaaja kertoo katsojalle ohjeita, miten liikkeitä kannattaa tehdä itse.

[Dialogue]

{The instructor speaking} Tee näitä liikkeitä kolme kertaa viikossa, vaikka sun ajotauon aikana. Ajokuntosalit raskaan liikenteen ammattilaisille löytyy nyt Shell-Asemilta ympäri Suomea.

Title: Shell Ajokuntosalit – Yhden käden tempaus

Duration: 1:35

Description:

Ammattikuljettajille suunnattu kunto-ohjevideo, jossa esitetään liikesarjoja parantamaan heikentyneiden ja jumittuneiden lihasten toimintakykyä.

Videossa kunto-ohjaajana esiintyvä Janni Hussi kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä. Videolla ohjaaja näyttää kahvakuulalla tehtävän voimaliikkeen koko kropalle, ja ammattikuljettaja toistaa liikkeet ohjaajan opastamana. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

Shell Ajokuntosalit – Yhden käden tempaus. Transcript

Transcript

[Video footage] Kunto-ohjaaja kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä, ja esittelee voimaliikkeen koko kropalle kahvakuulalla ensin itse tehden, ja sitten ammattikuljettajaa opastaen. Kaikki tapahtuu kuvitteellisella, keltataustaisella ajokuntosalilla jossa on punaisia kuntoiluvälineitä taustalla. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

[Dialogue] {The instructor speaking} Nyt tehdään yhden käden tempausta kahvakuulalla. Tämä on erinomainen voimaliike koko kropalle. Liike lähtee ihan sieltä jaloista asti. Keskivartalon pitää olla koko ajan kontrolloituna ja lopussa tulee vielä työntö sinne hartiaseudulle. Eli liike näyttää tältä. Otetaan kahvakuula keskelle jalkoja. Aika tukeva haara -asento saa olla jaloissa. Polvet seuraa varpaiden kanssa samaa linjaa. Napataan kahvakuulan keskiosasta kiinni. Ja täältä kyykätään, eli peppu siis alas, ei pyllistetä, vaan ihan kunnolla tuonne kyykkyasentoon. Ja täältä jaloilla lähdet työntämään ylöspäin. Kuula seuraa perässä, kyynärpäin johtaa liikettä. Ja tässä rinnan kohdalla tapahtuukin kääntö, ja työnnetään lopussa vielä ylöspäin. Kuula kulkee koko ajan läheltä kroppaa. Ja palautus alas. Ja Vellu, sun vuoro.

(The man speaking) Tämä selvä. {The instructor speaking} Noin, ja sieltä lähtee sitten kynärpääjohtoisesti. Hyvä, ja muistat vielä kääntää sen tuossa rinnan kohdalla sen kuulan. Eli sieltä lähtee liike, just noin, hyvä! Ja näitä tehdään kahdeksan per puoli, ja kannattaa valita itselleen semmoinen kuula, että ne vikat kaksi toistoa jo pikkasen tuntuu, mutta jos työpäivää on vielä paljon jäljellä, niin ei ehkä ihan piippuun asti kannata itteensä vetää. Hyvä.

(The man speaking) Monta vielä? {The instructor speaking} Ja neljä vielä. Jep, hyvä.

(The man speaking) Ja tuosta.

[scene transition]

{video footage} Kamera kuvaa kunto-ohjaajaa keltaisella taustalla. Ohjaaja kertoo katsojalle ohjeita, miten liikkeitä kannattaa tehdä itse.

[Dialogue]

{The instructor speaking} Tee näitä liikkeitä kolme kertaa viikossa, vaikka sun ajotauo on aikana. Ajokuntosalit raskaan liikenteen ammattilaisille löytyy nyt Shell Asemilta ympäri Suomea.

3. Yhden käden tempaus

Kattava voimaliike koko kropalle, joka siten auttaa säilyttämään ryhdin ja vähentämään selkävaivoja.

4. Gorillasoutu kahvakuulilla

Loistava liike lisäämään liikkuvuutta ja voimaa yläselkään, jota staattinen ajoasento pidemmän päälle heikentää ja saa jumiin.

Title: Shell Ajokuntosalit – Gorillasoutu kahvakuulilla

Duration: 1:11

Description:

Ammattikuljettajille suunnattu kunto-ohjevideo, jossa esitetään liikesarjoja parantamaan heikentyneiden ja jumittuneiden lihasten toimintakykyä.

Videossa kunto-ohjaajana esiintyvä Janni Hussi kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä. Videolla ohjaaja näyttää kahdella kahvakuulalla tehtävän voimaliikkeen koko kropalle, ja ammattikuljettaja toistaa liikkeet ohjaajan opastamana. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

Shell Ajokuntosalit – Yhden käden tempaus. Transcript

Transcript

[Video footage] Kunto-ohjaaja kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä, ja esittelee voimaliikkeen koko kropalle kahdella kahvakuulalla ensin itse tehden, ja sitten ammattikuljettajaa opastaen. Kaikki tapahtuu kuvitteellisella, keltataustaisella ajokuntosalilla jossa on punaisia kuntoiluvälineitä taustalla. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

[Dialogue] {The instructor speaking} Nyt tehdään gorillasoutua kahvakuulilla. Tämä on erinomainen liike sinulle, joka ajat paljon. Silloin on yläselkä aika staattisessa asennossa koko ajan. Nyt me saadaan kivaa semmoista kiertoliikettä sinne. Totta kai tämä toimii myös voimaliikkeenä. Eli kaksi kappaletta kahvakuulia. Semmoinen hyvä tukeva asento jalkoihin. Nyt ei oteta mitään semmoista kumaraa selkää tänne, vaan koko ajan pysyy semmoinen ryhdikäs hyvä tukeva asento. Nappaat kahvakuulista kiinni ja täältä vuorokäsin. Kyynärpää johtosesti, kulmasoutua. Näin. Ole hyvä, Vellu.

(The man speaking) No, kokeillaan. {The instructor speaking} Hyvä. Ihanaa semmoinen kiertoliike tonne yläselkään. Lavat oikein aukeaa, rutisee ja paukkuu. Ja näitä sitten se kahdeksan kappaletta per puoli. Hyvä. Tuntuko missään?

(The man speaking) Tuntuu. {The instructor speaking} Hyvä, niin pitääkin.

[scene transition]

{video footage} Kamera kuvaa kunto-ohjaajaa keltaisella taustalla. Ohjaaja kertoo katsojalle ohjeita, miten liikkeitä kannattaa tehdä itse.

[Dialogue]

{The instructor speaking} Tee näitä liikkeitä kolme kertaa viikossa, vaikka sun ajotauon aikana. Ajokuntosalit raskaan liikenteen ammattilaisille löytyy nyt Shell Asemilta ympäri Suomea.

Title: Shell Ajokuntosalit – Yhden käden heilautus

Duration: 1:34

Description:

Ammattikuljettajille suunnattu kunto-ohjevideo, jossa esitetään liikesarjoja parantamaan heikentyneiden ja jumittuneiden lihasten toimintakykyä.

Videossa kunto-ohjaajana esiintyvä Janni Hussi kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä. Videolla ohjaaja näyttää kahvakuulalla tehtävän yhden käden heilautuksen, ja ammattikuljettaja toistaa liikkeet ohjaajan opastamana. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

Shell Ajokuntosalit – Yhden käden heilautus, transcript

Transcript

[Video footage] Kunto-ohjaaja kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä, ja esittelee voimaliikkeen koko kropalle kahdella kahvakuulalla ensin itse tehden, ja sitten ammattikuljettajaa opastaen. Kaikki tapahtuu kuvitteellisella, keltataustaisella ajokuntosalilla jossa on punaisia kuntoiluvälineitä taustalla. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

[Dialogue] {The instructor speaking} Nyt tehdään yhden käden heilautusta kahvakuulalla. Tää on erinomainen liike paljon istumatyötä tekeville tyypeille, koska tämä käy tosi hyvin sinne pakaraan, mutta tämä aktivoi myös keskivartaloo ja lopun heilautus vielä sitä yläkroppaakin. Eli valitse itsellesi kahvakuula. Otat sen tuohon jalkojen väliin ja pikkuisen hartiaa leveämpi haara sinne jalkoihin. Koko ajan vahva selkä, eli ei lasketa ryhtiä huonoksi, vaan tiukka selkä. Kuulasta kiinni ja heilautus tonne eteen. Ja selkä pysyy suorana koko ajan. Ja tässä on tärkeetä se, että oikein mietit, että pakara supistaa sen kuulan tuonne ylös. Ja noin hartiataso riittää. Noin. Sitten ei kun puristelemaan.

(The man speaking) No, kokeillaan. {The instructor speaking} Ja sieltä heilautus ja kädenvaihto. Just näin. Ja ihan noin syvää ei tarvitse kyykätä. Just hyvä ja vaihto edessä. Loistavaa ja oikein pakaralla lähtee voima, käsi vaan saattaa liikkeen loppuun. Hyvä Vellu. Näitä kahdeksan per puoli. Jaa jaksaa jaksaa.

(The man speaking) Ja tuosta. {The instructor speaking} Ja tuosta. Hyvä! Loistavaa! (The man speaking) Paljon vielä? {The instructor speaking} Vielä menee. Liike loppuu sit kun mä sanoin et loppuu.

[scene transition]

{video footage} Kamera kuvaa kunto-ohjaajaa keltaisella taustalla. Ohjaaja kertoo katsojalle ohjeita, miten liikkeitä kannattaa tehdä itse.

[Dialogue]

{The instructor speaking} Tee näitä liikkeitä kolme kertaa viikossa, vaikka sun ajotauon aikana. Ajokuntosalit raskaan liikenteen ammattilaisille löytyy nyt Shell Asemilta ympäri Suomea.

5. Yhden käden heilautus

Täydellinen harjoite paljon istuville, sillä se aktivoi niin pakaroita, keskivartaloa kuin ylävartaloakin.

6. Istumaannousu + pystypunnerrus

Vahvista vatsalihasten lisäksi ylävartaloa ja hartioita kahvakuulan avulla. Voit parantaa ajoasentoasi.

Title: Shell Ajokuntosalit – Istumaannousu + pystypunnerrus

Duration: 1:26

Description:

Ammattikuljettajille suunnattu kunto-ohjevideo, jossa esitetään liikesarjoja parantamaan heikentyneiden ja jumittuneiden lihasten toimintakykyä.

Videossa kunto-ohjaajana esiintyvä Janni Hussi kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä. Videolla ohjaaja näyttää kahvakuulalla tehtävän istumaannousu + pystypunnerrusliikkeen, ja ammattikuljettaja toistaa liikkeet ohjaajan opastamana. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

Shell Ajokuntosalit – Yhden käden heilautus, transcript

Transcript

[Video footage] Kunto-ohjaaja kertoo katsojalle millä tavoin lihakset rasittuvat ammattikuljettajan työssä, ja esittelee kahvakuulalla tehtävän istumaannousu + pystypunnerrusliikkeen ensin itse tehden, ja sitten ammattikuljettajaa opastaen. Kaikki tapahtuu kuvitteellisella, keltataustaisella ajokuntosalilla jossa on punaisia kuntoiluvälineitä taustalla. Lopuksi kunto-ohjaaja antaa katsojalle ohjeet jatkoa varten.

[Dialogue] {The instructor speaking} Nyt tehdään istumaannousua, mutta modifioidaan liikettä pikkusen. Eli istumaannousu käy vatsalihaksiin, mutta kun me tehdään tähän pikku suola mukaan, niin sillä saadaan myös yläkroppaa ja hartiaa mukaan liikkeeseen. Eli sarviote kahvakuulasta, noin ysikympin kulma sinne jalkoihin. Ja täältä viet kahvakuulan taakse, jolloin saadaan aktivoitua sieltä ne siipilihakset selästä. Ja työnnetään ylös. Täältä näin kohti napaa ja työnnetään ylös. Ja mä suosittelen valkkaamaan tähän pikkusen pienemmän painon, ettei käy niin, että painon kanssa fysiikan lakia noudattaen fuskataan. Nyt katsotaan vielä Vellu, miltä se sun liikerata näyttää.

(The man speaking) Katotaan. {The instructor speaking} Noin, sarviotteella, just noin, paino taakse, istumaannousu ja pystypunnerrus. Just näin, hyvä! Näitähän me tehdään se kymmenen kappaletta. Hyvä. Taakse kohti napaa, punnerus ylös. Hyvä. Ja muistat hengittää. Hyvä, tuntuuko missään?

(The man speaking) Tuntuu kyllä. {The instructor speaking} Hyvä!

[scene transition]

{video footage} Kamera kuvaa kunto-ohjaajaa keltaisella taustalla. Ohjaaja kertoo katsojalle ohjeita, miten liikkeitä kannattaa tehdä itse.

[Dialogue]

{The instructor speaking} Tee näitä liikkeitä kolme kertaa viikossa, vaikka sun ajotauon aikana. Ajokuntosalit raskaan liikenteen ammattilaisille löytyy nyt Shell-Asemilta ympäri Suomea.

Työ maistuu, kun niin tekee ruokakin

Kuinka jaksat pitkän päiväsi ratissa? Säännöllinen ja monipuolinen ruokailu auttaa varmistamaan riittävän vireystilan vuoron loppuun asti yölläkin. Optimaalisen ajo-oloin saavuttamiseksi kannattaa ravitseva ateria nauttia noin neljän tunnin välein. Lautaselle suosittelemme riittävän monipuolisesti niin hiilihydraatteja, proteiinia, kasviksia kuin hyviä rasvoja.

Vaikka ruokarytmit ovat yksilöllisiä, voit olla varma, että mihin aikaan vuorokaudesta taukosi koittaakin, Shelliltä jatkat matkaasi vatsa täynnä ja pää skarppina. Löydät asemiltamme kautta maan HelmiSimpukka Ravintoloita, joiden makupalettiin mahtuu vaihtoehtoja päivästä ja viikosta toiseen.

Kaikki alkaa ravitsevasta aamupalasta, jonka jälkeen lounaslistalla vuorottelevat yli sata vaihtuvaa ruokalajia. Lounaan lisäksi raikas salaatti- ja leipäpöytämme sisältyy laajan à la carte -listan annoksiin – kahvia unohtamatta. Välipalakin loksahtaa paikalleen nopean ja ravitsevan purtavan parissa.

Ja eihän työpäivästä tule juuri mitään, jos ruoka vain ravitsee. Aterian tulee myös herauttaa vesi kielelle. HelmiSimpukassa ei ole unohdettu lounaalla ja à la cartessa herkullisuutta, joka syntyy aina laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita suosien.

Tervetuloa maistuvampien työpäivien pariin!

Tutustu ruokalistaan