Shell diesel sign at fuel station

Shellin 40 vuoden kehitystyön tuloksena syntyi GTL (gas-to-liquid), nesteytetystä maakaasusta tehty huippuluokan polttoaine. GTL:ää sisältävä Shell Diesel palaa puhtaammin, pitää moottorin puhtaana ja antaa välitöntä suorituskykyä.

GTL:ää sisältävä Shell Diesel on maailmanluokan diesel, joka perustuu Shellin yli 40 vuoden kehitystyöhön. Sen tuloksena on syntynyt GTL-teknologia, jonka pohjalta GTL Diesel on valmistettu. Shell Dieselin lisäaineistus on globaalin Shellin kehittämä ja se on käytössä vain Shellissä.

Setaaniluku on dieselin syttymisherkkyyttä ilmaiseva luku. Se kuvaa dieselin laatua vastaavasti kuin oktaaniluku kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä. Mitä korkeampi setaaniluku, sen nopeammin diesel syttyy moottorissa palotilaan ruiskuttamisen jälkeen. Jos setaaniluku on alhainen, diesel syttyy hitaasti ja myös kuormittaa moottoria ja aiheuttaa ylimääräisiä päästöjä sekä moottorin ”nakutusta”.

Tavallisen dieselpolttoaineen setaaniluku on yleensä 51–55, mutta Shell GTL Dieselin setaaniluku on aina yli 60, näin dieselimme syttyy herkemmin ja tuo välittömästi suorituskyvyn moottorissa käyttöön. Dieselillämme on myös alhaisemmat lähipäästöt, erityisesti raskaan liikenteen ajoneuvojen osalta.

Kysymyksiä ja vastauksia

katso myös