Shell diesel sign at fuel station

Pitkän kehityksen tuloksena huippuluokan polttoaine

Shellin 40 vuoden kehitystyön tuloksena syntyi GTL (gas-to-liquid), nesteytetystä maakaasusta tehty maailmanluokan dieselpolttoaine. GTL:ää sisältävä Shell Diesel palaa puhtaammin, pitää moottorin puhtaana ja antaa välitöntä suorituskykyä. Kehitystyön tuloksena on syntynyt GTL-teknologia, jonka pohjalta GTL Diesel on valmistettu. Shell Dieselin lisäaineistus on globaalin Shellin kehittämä ja se on käytössä vain Shellissä.

Setaaniluku on dieselin syttymisherkkyyttä ilmaiseva luku. Se kuvaa dieselin laatua vastaavasti kuin oktaaniluku kuvaa bensiinin puristuskestävyyttä. Mitä korkeampi setaaniluku, sen nopeammin diesel syttyy moottorissa palotilaan ruiskuttamisen jälkeen. Jos setaaniluku on alhainen, diesel syttyy hitaasti ja myös kuormittaa moottoria ja aiheuttaa ylimääräisiä päästöjä sekä moottorin ”nakutusta”.

Tavallisen dieselpolttoaineen setaaniluku on yleensä 51–55, mutta Shell GTL Dieselin setaaniluku on aina yli 60, näin dieselimme syttyy herkemmin ja tuo välittömästi suorituskyvyn moottorissa käyttöön.

Pienemmät lähipäästöt erityisesti raskaan liikenteen ajoneuvoille

Maakaasusta nesteytetty Shell Diesel GTL pitää moottorin puhtaana ja vähentää lähipäästöjä. Ajat myös pitkälle talveen kesälaadullakin. Korkea setaaniluku varmistaa nopean syttyvyyden ja välittömästä korkean suorituskyvyn. Hyödyt siis Shellin vuosikymmenten tuotekehityksestä heti, kun käännät avainta! Maailmanluokan Shell Diesel käy kaikkiin dieselmoottoreihin ja on myynnissä kaikilla Shell-asemilla. 

Tutustu raskaan kaluston Shell Card D-korttiin

Shell Dieselin tuotetiedot

Kysymyksiä ja vastauksia

katso myös

Yritysasiakkaille

Kehittyneet liikenteen polttonesteet sekä korkealuokkaiset moottoripolttoöljyt ovat yritysasiakkaidemme käytössä. Noin 500 tankkauspistettä palvelevat ympäri Suomen ja yrityskorteillamme tankkaat kätevästi myös muualla Euroopassa. Lue lisää!

Shell FuelSave 95 -bensiini

Taloudellinen Shell FuelSave 95 -bensiini on kehitetty viemään pidemmälle.