Nelisylinterinen moottori.

Pidä autostasi hyvää huolta

Hyväkuntoinen moottori voi säästää yllättävän paljon polttoainetta. Tarvitaan vain vähän huolehtimista ja perushuoltoja.

 

Kahvakuula, jossa lukee kg.

Kevennä taakkaa

Jokainen ylimääräinen kilo voi vaikuttaa polttoaineenkulutukseen. Älä siis säilytä takakontissa tai takapenkillä mitään ylimääräistä, mikä lisää painoa autoosi (esimerkiksi golf-mailoja).

Kello joka näyttää kymmentä yli kaksitoista.

Käynnissä vai ei?

Tyhjäkäynnillä et kulje mihinkään, mutta kulutat silti polttoainetta. Hyvä peukalosääntö on, että jos jonotat tai odotat jotakuta kauemmin kuin 10 sekuntia, sammuta moottori.

 

Vaihdekeppi.

Vaihdetta silmään

Mitä korkeammalla vaihteella ajat, sitä matalammilla kierroksilla moottorisi käy, mikä puolestaan säästää polttoainetta. Vaihda siis korkeammalle vaihteelle aina kun mahdollista.

 

Auto, jossa suksiboksi.

Liukasta menoa

Ikkunoiden avaaminen ja pyörien tai boksien kasaaminen katolle voi vaikuttaa huomattavasti polttoaineen kulutukseen kasvattamalla ilmanvastusta. Myös kovempaa vauhtia ajaminen lisää ilmanvastusta ja samalla siis myös polttoaineen kulutusta.

Lumihiutale vihreällä pohjalla.

Sähkö syö polttoainetta

Hyvä ohjesääntö on, että kaikki, mikä kuluttaa akkua, kuluttaa myös polttoainetta, kuten esimerkiksi ilmastointi. Huonossa kunnossa oleva akku on kuitenkin vieläkin huonompi asia. Pidä siis silmällä akkusi kuntoa. 

 

Auton navigointilaite.

Ajoitus on kaikki kaikessa

Ajaminen jatkuvasti pysähtelevässä ruuhkassa lisää polttoaineen kulutusta huomattavasti. Jos siis ajat töihin, koeta vältellä ruuhka-aikoja aina kuin mahdollista. Tulet huomaamaan eron polttoaineen kulutuksessa.

 

Vihreä nopeusmittari keltaisella taustalla.

Avaa silmäsi

Ennakoi tilanteita, kun ajat. Aloita hidastaminen ajoissa tullessasi punaisiin valoihin äkkinäisen pysähdyksen sijaan ja kiihdytä jo hieman ennen jyrkän ylämäen alkua. Pienet asiat tekevät ajamisesta taloudellisempaa.

 

Polttoainepumppu ja -pistooli.

Polttoainesääntö

Kaikki polttoaineet eivät ole samanlaisia. Laadukkaammat polttoaineet palavat tehokkaammin ja voivat siten vähentää polttoaineen kulutusta. Valitse aina korkealaatuinen polttoaine. 

 

Rengas.

Ilmavaa menoa

Oikeaan paineeseen täytetyt renkaat ovat turvallisempia ja kestävät kauemmin käyttöä. Ne myös vähentävät tien pinnan aiheuttamaa kitkaa, mikä vähentää polttoaineen kulutusta.

Lisää Autoilijat Ja Motoristit -osiossa

Ajoneuvosta huolehtiminen

Mitä paremmin pidät huolta ajoneuvostasi, sitä paremmin se pitää huolta sinusta. Hyvin huollettu auto tekee jokaisesta matkastasi mukavamman.

10 turvallisuusvinkkiä

Noudata Don Palmerin neuvoja, niin voit kehittyä paremmaksi ja turvallisemmaksi autoilijaksi.