Varoitusmerkki.

1. Ole tarkkana

Jos ajattelemme sääntöjä ohjeina ehdottomien komentojen sijaan, tiedämme, milloin ne pätevät tilanteeseen ja milloin eivät. Jousta aina sen verran, että kykenet reagoimaan kulloiseenkin tilanteeseen aina sopivimmalla tavalla.

Miehen keskivartalon siluetti.

2. On kyse sinusta

Muista, että kyse ei aina ole vain ajoneuvosta. Ole tietoinen ympäristöstäsi, auton tyypistä ja tilanteen vaatimista taidoista. Kun hiot keskittymistäsi ja huomiointikykyäsi ratin takana, taitosi kehittyvät mukana.

 

Varoitusmerkki, mutkia.

3. Hallitse pelkosi

On vaistomaista antaa pelon ottaa valta, kun kohtaamme haasteen tien päällä. Mutta kehittämällä oikeita uskomuksia itsevarmasta ajamisesta on mahdollista antaa logiikan ja oikeiden toimintatapojen selvittää haasteet.

 

Auton turvavyö.

4. Turvallisuus on taito

On olemassa kolmenlaisia kuljettajia: niitä, jotka kolaroivat itse, niitä, jotka joutuvat osallisiksi muiden kolareihin ja niitä, jotka eivät yksinkertaisesti joudu kolareihin. "Hyvätkin" kuljettajat voivat kolaroida – on paljon tärkeämpää pysyä turvassa.

Matkapuhelin.

5. Älä anna huomiosi harhailla

Hyödynnä ympäristösi. Älä ainoastaan kuuntele musiikkia ja pidä silmällä liikennekameroita – tarkkaile edessäpäin näkyviä mahdollisia vaaran paikkoja, niin et joudu yllätetyksi.

 

Jäniskuva.

6. Odota odottamatonta

Hyvä yleisen tason ymmärrys liikenteestä tarkoittaa, että kykenet huomaamaan ennakkomerkkejä tapahtumista, jotka voivat johtaa onnettomuuksiin. Muista aina, että kolarointi ei ole vääjäämätöntä.

 

Punainen nopeusmittarikuva.

7. Ota rauhallisesti

Nopea ajaminen pitää säästää kilparadalle. Ajaminen rauhallista ja järkevää nopeutta takaa sen, että sinulla on tarpeeksi aikaa ja etäisyyttä reagoida kaikkiin tilanteisiin.

 

Ohjauspyörä.

8. Ota kunnon ote ohjaamisesta

Useimmat ihmiset eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota ohjaamiseen. Jos auto alkaa lähteä hallinnasta, auton ohjauspyörä on sekä ensimmäinen paikka, josta tunnet sen, että paras työkalu tilanteen korjaamiseen.

 

Kuva jarru-, kaasu- ja kytkinpolkimista.

9. Ole sulava

Ohjaa ja jarruta huolellisesti. Ohjaa jämäkästi, mutta rauhallisesti. Vältä äkkinäisiä liikkeitä. Kehittämällä huomiointikykyäsi annat itsellesi lisää aikaa jarruttaa aikaisemmin ja pehmeämmin.

 

Nopeusrajoitus.

10. Tunne rajasi

On paljon, mitä ei voi osata, jos ei osallistu edistyneelle ajokurssille. On tärkeä ymmärtää omien ajotaitojensa rajat sekä se, ettei rajojaan pidä koetella.

 

Lisää Autoilijat Ja Motoristit -osiossa

Vinkkejä taloudelliseen ajoon

Pienet muutokset ajotavassa voivat säästää paljon polttoainetta. Meidän vinkkiemme avulla opit kulkemaan pidemmälle paljon vähemmällä.

Ajoneuvosta huolehtiminen

Mitä paremmin pidät huolta ajoneuvostasi, sitä paremmin se pitää huolta sinusta. Hyvin huollettu auto tekee jokaisesta matkastasi mukavamman.