Kaudella 2015 Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen autoille esiteltiin viisi uutta tehokasta Shell V-Power -kilpapolttoaineen sekoitusta osana heltymättömän aggressiivista suorituskykyparannusten tavoittelua. Polttoaineparannukset ovat yksi suurimmista Shellin tarjoamista muutoksista koko sinä aikana, jolloin Shell on toiminut Scuderia Ferrarin teknisenä kumppanina.

PurePlus-tekniikkaa hyödyntävä Shell Helix Ultra, ensimmäinen maakaasusta valmistettu moottoriöljy, auttoi myös varmistamaan, että Ferrarin turboahdettu V6-virtayksikkö oli vuonna 2015 yksi luotettavimmista radalla.

Ferrarin saksalainen Sebastian Vettel ajaa Formula 1:n Belgian Grand Prix -harjoitteluissa Circuit de Spa-Francorchamps -radalla.

Tämä Shellin toteuttama merkittävä suorituskyvyn kasvatus, joka vastaa keskimäärin uskomatonta 30 sekuntia koko kisan pituudelta, on tähän mennessä auttanut Scuderia Ferrarin 14 kertaa palkintopallille, kolmeen voittoon ja varmaan kakkossijaan vuoden 2015 Formula 1:n valmistajien mestaruuskisassa.

"Olimme suunnitelleetkin valitsevamme edellisiin vuosiin verrattuna entistä aggressiivisemman strategian vuonna 2015 Shell V-Power -kilpapolttoaineen myötä", sanoi Guy Lovett, Shellin moottoriurheilun kehityspäällikkö. "Vuonna 2014 kehitimme uutta ja innovatiivista hybriditekniikkaa, jota sitten hyödynsimme vuoden 2015 kilpapolttoaineessamme, josta kehitimme viisi uutta tehokasta sekoitusta."

"Teimme entistä läheisempää yhteistyötä Maranellon työtovereittemme kanssa. Siellä pystyimme täysin integroimaan kehityssuunnitelmamme, niin että optimoimme polttoaineen ja moottorin paketin. Oli mahtavaa nähdä, että kova työmme tuotti tulosta ja auttoi osaltaan tallin takaisin voittojen tielle. Kova työ tulee jatkumaan vuodesta 2016 eteenpäin."

James Allison, Scuderia Ferrarin tekninen johtaja, lisäsi: "2015 oli Scuderia Ferrarille todella hyvä vuosi. Teimme viime vuoteen verrattuna suuria harppauksia suorituskyvyssä, varsinkin virtayksikön osalta."

"Shell teki huomattavia parannuksia Shell V-Power -kilpapolttoaineeseensa sekä PurePlus-tekniikkaa hyödyntävään Shell Helix Ultra -voiteluaineeseen, mikä auttoi meitä menestymään radalla. Saimme käyttöömme enemmän hevosvoimia ja myös aiempaa luotettavammin toimivan auton. Tekninen kumppanuutemme Shellin kanssa on vahvempi kuin koskaan, ja jatkamme ilolla työtämme heidän kanssaan ainakin viiden seuraavan vuoden ajan. Tavoitteenamme on tietysti voittaa yhä uusia kisoja ja mestaruuksia."

Lisää Autoilijat Ja Motoristit -osiossa

Shellin innovaatiokumppanuus Scuderia Ferrarin kanssa

Tutustu yhteen moottoriurheilumaailman pitkäaikaisimmista kumppanuuksista ja ota selvää merkittävistä hetkistä sekä juhlituista voitoista, jotka ovat tehneet tästä yhteistyöstä menestystarinan.

Shellin rooli kisoissa

Shellin Track Lab -tiimi on radan varrella joka kisassa. He ottavat näytteitä polttoaineista ja voiteluaineista sekä testaavat niitä, kun Shell auttaa Ferrari-tallia matkalla menestykseen.